Για να επιτευχθούν τα αναμενόμενα αποτελέσματα από τη λεύκανση στο σπίτι με εξατομικευμένους νάρθηκες, θα χρειαστεί

Για να επιτευχθούν τα αναμενόμενα αποτελέσματα από τη λεύκανση στο σπίτι με εξατομικευμένους νάρθηκες, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:

 • Το gel που προτείνεται για τη λεύκανση των δοντιών σας, συστήνεται μόνο από τον οδοντίατρο και προορίζεται για χρήση αποκλειστικά από εσάς. Η χρήση του είναι ασφαλής, αρκεί να ακολουθούνται κατά γράμμα οι οδηγίες και να μη γίνονται υπερβολές. Για κανένα λόγο δε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε λευκαντικά υλικά ή καλλυντικά που υπόσχονται ότι λευκαίνουν τα δόντια σας, χωρίς τη συμβουλή οδοντιάτρου.
 • Το gel λεύκανσης είναι απαραίτητο να φυλάσσεται στο ψυγείο, αλλιώς μειώνεται η δράση του.
 • Η ποσότητα λευκαντικού gel που έχετε παραλάβει είναι αρκετή για καθημερινή χρήση επί 15 ημέρες περίπου, οπότε και συνήθως ολοκληρώνεται η διαδικασία της λεύκανσης με νάρθηκες στο σπίτι.
 • Βουρτσίστε προσεκτικά τα δόντια σας και χρησιμοποιείστε οδοντικό νήμα πριν από κάθε εφαρμογή του gel λεύκανσης. Σας συστήνουμε τη χρήση λευκαντικής οδοντόκρεμας για επαύξηση του λευκαντικού αποτελέσματος.
 • Διατηρείτε τους νάρθηκες λεύκανσης πάντα καθαρούς και στεγνούς πριν την τοποθέτηση του gel. Μην τους αφήνετε σε ζεστές εστίες, καθώς αλλοιώνονται.
 • Η ποσότητα gel λεύκανσης που χρειάζεται να τοποθετηθεί στους νάρθηκες είναι πολύ μικρή, ίση με μια «φακή» για κάθε δόντι, που τοποθετείται στο βαθύτερο σημείο του εσωτερικού του νάρθηκα. Η τοποθέτηση περίσσειας υλικού στους νάρθηκες δεν επιταχύνει τη διαδικασία της λεύκανσης, ούτε βελτιώνει το αποτέλεσμα. Κάντε οικονομία στο υλικό σας για μεγαλύτερη ασφάλεια (αποφυγή συμπτωμάτων υπερευαισθησίας των δοντιών), αλλά και για να χρησιμοποιηθεί κατά το δυνατόν περισσότερες ημέρες.
 • Τοποθετείστε το νάρθηκα στο στόμα σας, ώστε να εφαρμόζει τελείως στα δόντια. Μπορείτε να αφαιρέσετε την περίσσια υλικού από τα ούλα, με μια μπατονέτα ή με μια μαλακή οδοντόβουρτσα.
 • Διατηρείστε το νάρθηκα με το gel στο στόμα σας μόνο για το χρονικό διάστημα που σας έχει συστηθεί. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να παρατηρήσετε αυξημένη ροή σάλιου στο στόμα σας.
 • Μετά την αφαίρεση του νάρθηκα, ξεπλύνετέ τον με κρύο νερό, καθαρίστε τον με μία οδοντόβουρτσα, σκουπίστε τον και τοποθετείστε τον ανάποδα στην ειδική θήκη. Επίσης, βουρτσίστε και απομακρύνετε το υλικό από τα δόντια σας.
 • Αποφύγετε να φάτε ή να πιείτε για μία ώρα αμέσως μετά την αφαίρεση του νάρθηκα.
 • Κατά τη διάρκεια της λεύκανσης αποφύγετε το κάπνισμα και την κατανάλωση τροφίμων και ποτών με χρωστικές. Προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τη χρήση τσιγάρου, πούρου, κόκκινου κρασιού, καφέ, τσαγιού, χαμομηλιού, αναψυκτικών τύπου cola, σάλτσας σόγιας, χυμών γκρέιπφρουτ, κερασιών, φράουλας, βατόμουρου, παντζαριών, κοκκινιστού κρέατος, σοκολάτας, και όξινων, π.χ. πορτοκαλιού, λεμονιού, κλπ.
 • Αν αισθανθείτε ευαισθησία ή πόνο στα δόντια ή τα ούλα σας, σταματήστε τη χρήση του gel λεύκανσης για μία ημέρα. Αν τα συμπτώματα συνεχιστούν, ενημερώστε τον οδοντίατρο σας, ώστε να προλάβει τυχόν προβλήματα.
 • Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ανατοµία, η ηλικία, η κατάσταση των δοντιών, η στοµατική υγιεινή και η αρχική απόχρωση των δοντιών επηρεάζουν σηµαντικά το τελικό αποτέλεσµα, καθώς και τη διάρκεια της λεύκανσης, μέχρι αυτό να επιτευχθεί.
 • Για να διατηρήσετε το λευκότερο χαμόγελό σας μετά το πέρας της λεύκανσης, επισκεφτείτε το οδοντιατρείο για συντήρηση του αποτελέσματος, ανά 6 - 12 μήνες ανάλογα με τις συνήθειές σας. Αφού πραγματοποιηθεί καθαρισμός των δοντιών, θα σας δοθεί λευκαντικό υλικό που θα χρησιμοποιήσετε για λίγες μέρες στους ήδη κατασκευασμένους ατομικούς σας νάρθηκες.


Για οποιαδήποτε άλλη απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το οδοντιατρείο.